یک کارشناس حوزه بین الملل انرژی گفت: توسعه میدان آرش یک بحث جدی است و میتواند در انتقال گاز این میدان به کویت استفاده شود، البته بحث انتقال گاز و انعقاد قراداد چه به صورت ایجاد خطوط لوله و تبدیل به الانجی بحث استراتژیک مهمی است که معمولا در فضای سیاسی آرام و احترام متقابل و اراده سیاسی طرفین باید تحقق یابد.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: جمهوری اسلامی به دلیل موقعیت جغرافیایی این امکان را دارد که از مسیر سوآپ گاز را به مقاصد مدنظر تحویل دهنده گاز به ما، انتقال دهد.
وزیر نفت با بیان اینکه در دولت سیزدهم ۸۰ میلیارد دلار تفاهمنامه و عقد قرارداد در بالادست و پایین دست داشتیم، خاطرنشان کرد: عمده تفاهمنامه و قراردادها در میادین نفتی و گازی مشترک ، افزایش ظرفیت پالایشی، خط انتقال فراورده نفتی، ذخیره سازی گلز طبیعی و حوزه پتروشیمی و زنجیره صنایع تکمیلی بوده است.
در دولت سیزدهم، بدون معطل ماندن برای خارجیها، با استفاده از ظرفیتهای داخلی قرار است بزرگترین سرمایهگذاری سالهای اخیر ایران برای توسعه بزرگترین میدان مشترک نفتی کشور صورت بگیرد.
انتظار از بخش نفت این است، همانگونه که کشورهای همسایه در میادین مشترک کار میکنند و برداشت دارند ما هم باید بتوانیم پروژههای میادین مشترک را آغاز کنیم، مثلا اکنون عربستان در این میادین بسیار فعال است، قطر با شرکتهای مختلفی قرارداد دارد، عراق برای ۶ میلیون بشکه تمرکز کرده و همه این برنامهها هم در حوزه میادین مشترک با ما است.
در صورتی که توافق ایران و عمان به منظور توسعه یکپارچه میدان نفتی هنگام به نتیجه برسد، میتوان امید داشت این شیوه در سایر میادین مشترک و به منظور جلوگیری از رقابت های مخرب به کار گرفته شود.
تفاهم تهران و باکو برای توسعه میادین مشترک را میتوان در راستای تنش زدایی در روابط دو کشور توصیف کرد که در کنار همکاری ترانزیتی در راهها و کریدورهای بین المللی نقش مهمی در تعمیق روابط دو کشور دارد.
علاوه بر هنگام ما برای توسعه فرزاد هم میتوانیم با عربستان مشترکا ورود کنیم، اکنون تلاشهایی از سمت دولت برای یکپارچهسازی توسعه آرش صورت میگیرد، در میادین شمال کشور هم میتوانیم با کشورهای حوزه خزر وارد مذاکره شویم و همانند آنچه در تمام دنیا معمول است با گذاشتن یک اپراتور، هیدوکربور را استحصال و سهم هر کشوری تقسیم شود، اگر این کار به نتیجه برسد ارزشمند ...
ساعدی عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: در دولت های گذشته سه میلیون بشکه در روز تولید نفت داشتیم اما ما باید استعداد خودمان را به ۸ الی ۹ میلیون بشکه برسانیم چرا که ما باید عقب ماندگی ها را جبران کنیم.
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران اظهار داشت: در آزادگان برنامه این است که تا پایان سال فاز اول آن به ۲۲۰ هزار بشکه برسد و در فاز دوم نیز برنامهریزی شده تا تولید از آزادگان شمالی و جنوبی به ۵۷۰ هزار بشکه در روز برسد.
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران با اشاره به هدفگذاری تولید ۲۲۰ هزار بشکهای نفت از میدان مشترک آزادگان جنوبی تا پایان سال ۱۴۰۱، گفت: تا پایان امسال روزانه ۱۴ میلیون مترمکعب گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی تولید خواهد شد.
معاون پیشین بازرگانی و امور بینالملل وزارت نفت گفت: نمیتوانیم به کشور همسایه بگوییم منتظر بماند تا ما اختلافمان را با دنیا حل و بعد باهم بهرهبرداری کنیم، کلا در میادین مشترک نفت و گاز هر کشوری میتواند زودتر بهرهبرداری کند و مانعی در این خصوص وجود ندارد.
از جمله دلایل تاخیر در اجرای طرح آزادگان جنوبی میتوان به عدم تامین به موقع منابع مالی، کندی شرکت پیمانکار در اجرای تعهدات و تاخیر در اجرای پروژه واحد فرآورش مرکزی اشاره کرد.
دیدار نمایندگان با دبیر شورایعالی مناطق آزاد و وزیر خارجه، بررسی استنکاف روحانی و وزارت نفت دولت سابق از توسعه میادین مشترک نفت و گاز و همچنین تخلف روحانی و زنگنه در انعقاد قرارداد کرسنت بخشی از دستور کارهای کمیسیونهای مجلس در هفته جاری است.